Neće više igrati: Iskusni plejmejker rekao kraj!
Nando de Kolo u duelu sa Milošem Teodosićem, Foto: Starsport

legenda

Neće više igrati: Iskusni plejmejker rekao kraj!

Moralo je i to jednom da se desi

Objavljeno: 22:36h

Francuski košarkaš Nando de Kolo (37) objavio je da se oprostio od reprezentacije.

On je poslednji meč za "Trikolore" odigrao na prethodnim Olimpijskim igrama u Parizu protiv SAD u velikom finalu. U petak je objavom na društvenim mrežama samo potvrdio ono što je bilo najavljivano - stavio je tačku na dugo i uspešno igranje u najdražem dresu.

- Jednog dana postanete deo reprezentacije, nosite taj dres koji je bio vaš san i sve vreme želite jednu stvar: uspeh. Sada je došao dan kada se ta avantura završava. Sada mogu da kažem da sam bio tu i da će moj doprinos zauvek ostati zapisan u istoriji reprezentacije. Od debija 2008. do Olimpijskih igara 2024. godine i srebrne medalje, uključujući i evropsko zlato... Prihvatio sam i sporednu ulogu jer uvek želim da budem u službi reprezentacije kako bi postigla uspeh - napisao je aktuelni igrač Asvela.

De Kolo je odigrao 209 utakmica za nacionalni tim i osvojio šest medalja sa najvećih takmičenja - srebro na Eurobasketu 2011, titulu Evropskog prvaka dve godine kasnije, potom bronzu 2015, zatim bronzu i na Mundobasketu 2019, te srerbne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu. Sa 2.194 poena deveti je najefikasniji pstrelac u istiriji "Trikolora".

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.